Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Speiderne fra Tranby er de beste i Norge

Det er ingen tvil, Ulvepatruljen fra Tranby er nå kåret til Norges beste speiderpatrulje.

Patruljen lå godt an allerede lørdag kveld.  bare 5,7 poeng bak Jerv fra 7. Oslo Kanaljene.

Resultatlista kan fort snu

Lørdag kveld er siste oppsummering av resultatene før rundløypa søndag. Når denne er gjennomført, kommer det ikke nye resultater før premieutdelingen.

Rundløypa har veltet om på resultatlistene mange ganger og denne gangen var det Ulv som klatret til topps.

To blant de fire beste

Tranby speidergruppe deltok med to patruljer og begge endte topp ti. Oter havnet til slutt på en god fjerdeplass. Ingen av de andre patruljene fra Nedre Buskerud klarte å komme så høyt på listene.

Ulvepatruljen fra Tranby var suverene vinnere på kretsbannerkonkurransen tidligere i våres. Og sammen med Oter fra samme gruppe, har de gjort seg godt fortjent til NM billetten de sikret seg under kretsens arrangement tidligere i år.

Patruljen har brukt mye tid på å forberede seg til NM etter at de vant kretsbannerkonkurransen og har samarbeidet godt underveis.

Stor deltakelse

Patruljen får i tillegg til vandretroféet, et tretopptelt, spesiallagde kopper og hver sin gullknute.  

700 deltakere fordelt på 120 patruljer deltok på NM i speiding i år. Arrangementet fant sted i Skien Fritidspark i Grenland. Årets NM var det 30. i rekken.

Speiderne har konkurrert i orientering, førstehjelp, matlaging, hemmelig oppgave, teori, og praktisk oppgave som i år var å lage en pickup. I tillegg til poeng kommer orden, samarbeid, og særpreg.

Hyllet av sine egne

Både Ulv og Oter ble hyllet av sine egne speidere. De er gode forbilder og helter for resten av speiderne i både Tranby speidergruppe, men også gode representanter for Nedre Buskerud krets.

Resultater fra konkurransen finner du her

Les mer om arrangementet på NM i speiding

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Benedikte Hjellum Håkonsen