Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Tildelt Sølvulven

Under speidertinget i november ble Åse Lien Aaberg fra Hyggen, tildelt Norges speiderforbunds høyeste utmerkelse, Sølvulven. Denne utmerkelsen deles ut til medlemmer som har gjort et særlig fortjenstfullt arbeid for Norges speiderforbund.

I 1990 ble hun tildelt Norges speiderforbunds hederstegn i og fikk tildelt Kongens fortjenestemedalje i 2005.

Stående applaus

Åse selv hadde ikke anledning til å stille på speidertinget, men hun var den første kandidaten som fikk opplest sin merittliste og begrunnelse for utdelingen av dette æresfulle hederstegnet. – Det var rørende å se hvordan delegatene på Speidertinget tok i mot dette, sier Olav Andreas Høvik, Kretsleder Nedre Buskerud krets. – Delegatene reiste seg og klappet før speidersjefen var ferdig med sin tale til Åse.

Startet jentespeiding

Åse Lien Aaberg har hatt en lang speiderkarriere. Allerede i 1951, 10 år gammel, startet hun som speider i i Røyken 1 speidergruppe NSPF (Norges Speiderpikeforbund). 13 år etter, 11. februar 1964, startet hun opp en speidergruppe i Hyggen. Det var til å begynne med 8 jenter i denne speidertroppen. Hyggen speidergruppe teller i 2018 105 speidere.

Hun har stått sentralt i Hyggen speidergruppe siden starten. I mer enn  20 år har hun sittet som gruppeleder,og har de siste 30 årene vært aktiv som gruppeassistent, flokkleder, beverleder og har de siste 10 årene vært aktiv stifinnerleder.

Sølvulven vil bli høytidelig overrakt Åse med en markering, hvor både speidersjef og kretsleder vil være med.

Les mer om Åse Lien Aaberg i søknaden til Norges speiderforbund her.

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Torgeir Feyling