Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Sekkepiper, haggis og mektige slott

Gamle vennskap fra Nord 2017 er forsterket og nye vennskapsbånd knyttet. 3. Drammen har samlet gode minner på leir i Skottland sammen med våre venner i 19. Argyll denne sommeren.

Vi reiste fra Drammen 4. juli og ble møtt av lederne Anne og David Smart i Edinburgh. Etter en mer eller mindre god natts søvn i et speiderhus i utkanten av byen, var det klart for sightseeing.

Vi ruslet gjennom gamlebyen og kom vi til byens berømte slott. Vi var langt fra alene om å besøke det i solsteken…
Samme ettermiddag bar det videre til fantastiske Barrwood leirsted utenfor Stirling, hvor Argyll-speiderne tok i mot oss med ferdig bygget leir. Her har vi hatt morsomme dager fylt av aktiviteter og chill-time.

Et høydepunkt var «A year in a Day», da vi var tok for oss ulike tradisjoner i våre to land gjennom året. Det ble norsk påskeferie med appelsin og quiz, 17. maitog og innsamling av reinsdyr med lasso, så vel som skotske leker, danser og matretter.

En dagstur til den koselige byen Stirling og byens fantastisk restaurerte slott fikk vi også med oss.

Gjensynsgleden med våre skotske venner var stor og det har vært uforglemmelige dager for oss drammensere. Besøket i Skottland ble mulig etter at vi fikk gleden av å ha speidere og rovere fra 19. Argyll som gjester under landsleiren i Bodø i fjor.

Vi har dermed virkelig fått oppleve at speiderbevegelsen er internasjonal og bygger vennskap over landegrensene.

Tekst og Foto: Gunnhild Hokholt Bjerve