Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Markerte Tenkedagen i Røyken med lystog

Speidere fra Røyken, Hurum og Drammen markerte fødselsdagen til grunnleggeren av speiderbevegelsen, Lord Baden-Powel og hans kone Lady Baden-Powel med lystog.

Tenkedagen den 22. februar er en internasjonal markeringsdag for speidere over hele verden.
Dagen feires på ulike måter, men ideen bak dagen er den samme nemlig å markere at speiderne er en del av en verdensomspennende bevegelse, og å samle inn penger til styrking og oppstart av speiderarbeid verden over.

Både Lord og Lady Baden-Powell hadde bursdag den 22. februar, derfor er denne datoen valgt.
Speiderbevegelsen er en av verdens største barne- og ungdomsbevegelser og har ca. 40. millioner medlemmer i nesten alle land.

Internasjonalt fellesskap

Tenkedagen kan brukes til å gi speidere følelsen av å være en del av et stort internasjonalt fellesskap. Det er en dag hvor speidere i Norge tenker på andre speidere, og gir et bidrag som går til speiderarbeid både i eget og andre land.
I år har det vært kontaktutvalget for speidergruppene i Røyken og Hurum som har stått for arrangementet.

Lysmarkering i vinternatten

I Røyken har det blitt en tradisjon å markere denne dagen med et lysttog, hvor alle speidere i kretsen er invitert til å delta.
I år var det rundt 120 med smått og stort som deltok på markeringen.
Lystoget gikk fra parkeringsplassen ved Røyken kirke, rundt Prestegårdsjordet, før det endte opp ved «Stabburet» ved Røyken kirke.
Her ble det markering med hilsen fra speidersjefen og innsamling til tenkedagsfondet før det hele ble avsluttet med servering.
– I år fikk vi inn 1300 kroner, sier troppsleder Åse Lien Aaberg fra Hyggen speidergruppe, som i mange år har stått bak denne markeringen i Røyken.

 

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Olav Andreas Høvik