Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Hyggen speidergruppe på tokt på Island

25.7 dro 42 spente speidere og ledere til vikingenes land for en ukes gruppeleir på Island. Vi ankom i typisk islandsk vær, med sterk vind, men klarte etter en stund å sette opp en fin leir ved Ulfljotsvatn speidersenter, verdens nordligste nasjonale speidersenter.

Programmet var variert, og vi opplevde mye spennende. Første dagen red noen på Islandshester, mens andre drev med vikingaktiviteter og fikk kle seg opp som barske vikinger. På ettermiddagen spiste vi «vikingmat» og hadde leirbål der vi lærte mer om de første vikingene som hadde befolket Island på 800-tallet, prøvde oss på vikingleker som «Skrælingbryt», «Dra hank» og tautrekking.

Golden Circle

De neste dagene ble brukt til å oppleve Islands flotte natur. Tirsdag dro vi på «Golden Circle»-tur der vi startet ved Thingvellir, det gamle islandske alltingstedet ved Thingvallavatn, et flott område med oppsprukket lavafelt og kløfter. Deretter gikk turen til Geysir og Gullfoss, en 32 meter høy foss fordelt på to fall på 11 og 20 meter. En fantastisk opplevelse! Dagen ble avsluttet med et bad i Gamla Laugin (Secret Lagoon), en varm kilde som naturlig holdt 38-40 grader.

Naturopplevelser

Onsdagen tok vi for oss Sør-Island, og fikk igjen mange flotte naturopplevelser. Vi begynte dagen ved Skogafoss, før vi fortsatte videre til en flott isbré, Solheimajøkull. Derfra dro vi til Reyinsfjara, også kalt «Black beach», fordi den er dekket av mørk basalt sand. Turen ble avsluttet ved Seljalandsfoss, en flott foss man kunne gå bak. En spennende og våt opplevelse!

Rebusløp

Fredag dro vi til Reykjavik, der speiderne gjennomførte en spennende rebusløype gjennom byen og badet i badeland. Lørdag var det tid for haik. Rovere, vandrere og noen av lederne dro av gårde i småregn tidlig på morgenen og gikk til sammen nesten 2 mil i flott islandsk landskap. Målet var Hveragerdi Hot Spring.

Senere på dagen la stifinnere og ledere i vei mot samme sted, men fulgte en annen rute som var noe kortere, men spennende fordi området var fullt av geotermisk aktivitet med varme kilder og røyk rett opp fra bakken. De to gruppene møttes ved en elv som var naturlig varm der vi badet og koste oss, før vi gikk sammen tilbake.

Den siste leirdagen ble tilbragt på leirstedet- På ettermiddagen pakket vi sammen leiren og vendte nesa hjem grytidlig på morgenen 2.7.

 

Tekst: Gerd Berget