Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Vintertur til Skirva

Kretsens vintertur til Skirva, var populært i år. 80 speidere fra 1. Drammen, 1. Skoger, Tranby, 1. Lier, Sætre, Hyggen, Gullaug og Konnerud var påmeldt til turen som gikk av stabelen siste helgen i mars.

Fredag var det klart for avreise, 16 mil i buss fra Buskerud inn i Telemark fylke. Skirva fjellkirke huset speidere og ledere. Det ble pølsefest etter ankomst, fredag, før det var ro kl. 22.00.

Lørdag dro alle ut på ski,  noen på skitur mens de aller fleste dro opp i høyden for å bygge snøhuler og vinterleir. Dessverre ble det ikke noe av snøhulebygging på grunn av sterk vind på snaufjellet. Men det ble likevel lek og  moro på leirplassen. Her ble det satt opp telt og gapahuk, klargjort for overnatting i vinternatten. Hyggen speiderne hadde med 16 manns telt med vedfyrt ovn. I tillegg satte rovere og speidere opp to gapahuker for overnatting. Gullaugspeiderne fant ly i en treklynge.

Kjempegryter med Chilli Con Carne ble servert til middag lørdag kveld, før det var leirbål med underholdning. Etter leirbålet dro de mest hardbarkede speiderne ut for å overnatte i vinternatten. En natt hvor det blåste opp skikkelig.

En skikkelig luksustur med egen kokk. Trond og Barbara overtok kjøkkenet denne gangen og disket opp med lekre fat full av pålegg, og godsaker.

Søndag var det skileik, lunsj og utvask, før vi vendte nesen hjemover igjen. Takk til «Gamle Ekorn» for initiativ til denne turen hvert annet år.