Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Slalomtur til Uvdal

Ut på tur – aldri sur! er det et ordtak som heter. Og dette har Sætre speidergruppe gjort noe med.

Hvert år arrangerer gruppa slalomtur til Uvdal i løpet av februar mars. Et alternativ til snøhuletur og andre «barske» speiderturer. De inviterer også andre speidergrupper med på tur. I år var det Slemmestad KFUK/KFUM som ble med. Totalt var det ca 60 speidere med stort og smått.

På tross av lite snø ble det to fine dager i Uvdal Alpinsenter. Det ble også tid til tur til den lokale svømmehallen, nattkino, Risk-spill, dataspill og mye aktiviteter i gymsalen på skolen de overnattet.Overnatting foregår i klasserom på Nore og Uvdal skole, en liten kjøretur fra alpinsenteret. Rimelig alternativ til hytter. Her er det tilgang til gymsal, skolekjøkken, og uteområder.

-Det er viktig å gjøre noe som ungdommene synes er «kult» og snakker om med andre på sin alder, sier gruppeleder Georg N. Smedhus. Og med dette håper han at speiding blir et førstevalget for mange som søker etter nye fritidsaktiviteter.

Det er mange som har hatt sin første slalomtur i denne bakken, med speidergruppa. Og her er det muligheter for alle til å lære å kjøre på ski.