Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Sekkepipe og isdåp

Bodø er vel mest kjent for visesang, rorbuevitser og nordnorsk humor. Under landsleiren ble det også andre musikkgenre og humørfylte innslag. Kanskje ikke ut på de nasjonale medier, men likevel godt hørbart i speiderlandsbyen på NORD2017.
 3. Drammen speidergruppe var vert for 19th Argyll Scout Group. Den skotske gruppa kommer fra den lille byen Lochgilphead på vestkysten av Skottland. De ble innlemmet i 3. Drammens norske leirrutiner. Mens Skottene på sin side bidro med musikk og tradisjonelle leker fra sitt hjemland. Den norske og skotske speidergruppa slo seg sammen under leiren og hadde felles måltider, allmøter og førerpatruljemøter. Dermed fikk de norske speiderne testet engelskferdighetene sine, og det med skotsk aksent, men det var ikke noe problem.
Under markedsdagen stilte Skottene med haggis og sekkepipe. Det ble også arrangert «caber tossing», eller tømmerstokkast. Dermed ble det smak av skotske highland game i Bodø. Mange nye vennskap oppsto under leiren. Gruppa jobber med planer for en gjenvisitt til Skottland for å besøke sine nye venner.

 

Utfordringer på roverhaik

To av gruppas rovere var også midt i nyhetsbildet en stund under roverhaiken. Sammen med rovere fra flere patruljer, bidro de i hjelpearbeidet med nedkjølte medspeidere fikk mat, varme og ble reddet ut fra haikeområdet av Sea King helikopter. Rovere som viste at kunnskap er viktig for å redde liv.