Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Samarbeid mellom grupper

Mange av kretsens grupper opplevde et godt samhold på NORD2017. Det var flere grupper som delte sitt leirområde med andre speidergrupper, enten som vert for utenlandske grupper, eller som vennskapsgrupper.

1. Drammen og 1. Lier valgte vennskapsvarianten. Speiderne kjente hverandre litt på forhånd gjennom aktiviteter på kretsnivå. Under leiren fikk de mulighet til å bli enda bedre kjent. Leirlivet blir enklere om man er flere å dele ansvaret på. Og lederne i de to gruppene var godt fornøyd med løsningen.

-Jeg tror leirlivet ble for oss som mange andre lite søvn og til tider vått og kaldt, sier Ragnhild Sandvoll, leder i 1. Drammen. Alle speiderne var veldig fornøyd med haiken, for da fikk de endelig litt ro og mulighet til å sove så lenge de ønsket. Det var mange som opplevde leiren som lang, med de lyse nettene.

På markedsdagen hadde de to gruppene laget lapper og hadde rodeo i portalen. Som speiderne selv tok initiativ til og bygde uten innblanding av ledere. Det var masse aktivitet ved portalen til disse to gruppene allerede før leiren startet. Først med nattvolleyball, som startet på impuls ved at et par av speiderne slo ball over trådene i portalen. Deretter utviklet det seg til et spill med flere speidere.

Etter noen dager ble det også gravet en badegrop, som ble fylt med presenning og vann. Nok et innslag som ble lagt merke til.

Begge gruppene tok tog til Bodø og fikk mulighet til å bli godt kjent på veien nordover.