Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Oterpatruljen fra Tranby suverent best

Tranbyspeiderne tok storeslem i årets kretsbannerkonkurranse. De stakk av med trofeet for Stil og Sveis og kretsbanneret.

Det var Oterpatruljen fra Tranby som ble de suverene vinnerne av kretsbanneret med poengsummen 436. Med hele 32 poengs ledelse foran Puma fra Kongsberg KM, som hadde 404 poeng. Tredejeplassen ble delt mellom Ulv, Tranby og Isbjørn, Sætre, begge patruljene med poengsum på 402.

Beste stifinnerpatrulje var Telehjørningene fra Hyggen med 349 poeng.

Vandrerskinnet for Stil og Sveis gikk til Tranby speiderne, patruljene Oter og Ulv, som endte opp med lik poengsum.

 

NM billett

Tre av de fire patruljene fra KM speidere gikk videre til NM i speiding på Elverum 9.-11. juni. Puma, Kongsberg, Kattepus og Gullfisk, Drammen.

Fire NSF patruljer fikk også NM billett. Oter og Ulv fra Tranby, Isbjørn og Ørn fra Sætre.

Kretsbannerkomiteens leder, Vibeke Berge Almskog, var fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. Til tross for både het sommervarme, lørdag og surt og kaldt regnvær på søndag. Det var 28 patruljer totalt som deltok på årets kretsbannerkonkurranse, fire patruljer fra KM speiderne og 24 fra NSF.

Konkurransegrener

Lørdag ble det konkurrert i teori, orientering med orienteringsteori, praktisk oppgave 1, med bygging av vannhjul. Praktisk oppgave 2 hvor patruljene skulle steke sveler, og bedømmes for hygienisk utførelse, utseende og størrelse.

Roverne fra 4. Drammen KM speidere holdt tak i leirbålet med god hjel av speiderne til leirbålsunderholdnigen.

Søndag var det duket for rundløype i regnvær. 1. hjelp med brannskade og bevisstløshet, naturteori, hemmelig praktisk oppgave. Isotopen, hvor hver patrulje skulle lage en løfteanordning av tau og flytte «radioaktive» stokker ut av et område. Pionering hvor oppgaven var å bygge en katapult. Surringer, funksjonalitet og utførelse i form av lengde på utskytingen ble vurdert.