Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Med Armadaen på tur…..

– For en fantastisk tur vi har hatt! uttaler Christian Hetty, fra 5. Drammen sjø. Dette var jo fra starten av litt ekstra spennende ettersom at ingen fra 5. Drammen sjø hadde vært på landsleir før.

Her er han og hans speidervenners beretning av leiren:

«Så da dro vi fem speidere alene til Bodø uten noe stor erfaring. Uka vi hadde i Bodø var helt utrolig kul! Vi fikk mange nye venner inkludert vennskapsgruppa vår fra Wien. Vi gikk på Haik for første gang, og likte det veldig godt. Alt i alt var det nok en uke vi sent vil glemme.

Etter endt leiruke som «landkrabber», fortsatt turen for fire av oss til sjøs. Lørdagen dro vi ned til havna for å bli med Armadaen til Stavanger og så videre til Kristiansand. Vi var to som ble med Makrellen og to som ble L/S Tananger. Begge båtene var fra Tananger. Her ble vi kjent med mannskap fra forskjellige sjøspeidergrupper.

Turen gikk først opp til Lofoten før vi vendte nesa sørover. I Lofoten fikk vi oppleve fantastisk natur, se hval og mye mer. Etter noen dager i Lofoten gikk turen sørover.

Det tok to uker før vi ankom Florø. På de to ukene var vi innom mange forskjellige havner. Vi var mest til sjøs og fikk øve mer på navigering om dagen og natta. Dette var jo det som var best for oss, ettersom det er dette vi driver mest med.

Etter to uker ombord på Makrellen gikk vi over til Gyda fra 7. Kristiansand sjø. De ble vi med videre til Kristiansand. Ombord på Gyda fikk vi prøve oss på mer navigering, sette garn, trekke teiner og koke krabber.

Etter tre uker på båt var dessverre årets sommerleir over og togturen hjem gikk den 25. juli. Utrolig takknemlig sier vi takk for årets opplevelse. Denne opplevelsen vil nok sent bli glemt.

Christian, Maren, Sunniva, Magnus og Adrian fra 5. Drammen sjø, som gleder seg til neste leir.»