Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Sykkeltur

Dato: 19.08.2017 - 20.08.2017


SYKKELTUR I FINNEMARKA

 

 

 

 

Hva: Sykkeltur i Finnemarka

Når: Lørdag 19. august til søndag 20. august 2017.

Hvem: Ledere, rovere og eldre speidere i Nedre Buskerud krets NSF. Turen egner seg for de som har noe erfaring med sykling fra før og klarer bagasje.

Hvor: Oppmøte ved bommen i Glitreveien lørdag kl. 1000. (Inn fra Vestsideveien ved Justad i Lier) Det er plass til å parkere biler ved bommen.

Pris: Hvis du har egen sykkel og mat, er det helt gratis.

Ta med: Sykkel (terreng eller hybrid, det vil bli sykling på grusvei). Lappesaker. Klær tilpasset været. Regntøy, hansker, buff, ull. Lakenpose til overnatting. Hvis vi blir flere enn åtte deltakere, må de sist påmeldte ta med sovepose og underlag, disse vil få nærmere beskjed. Matpakker, drikke, enkel middag lørdag. (Det er ved og gassfyrt kjøkken på hytta) (Vann i brønnen)

Det er lurt å pakke litt på sykkelen og litt på ryggen, så man får fordelt vekten litt.

Sjekk at sykkelen er i orden i god tid i forveien.

Om turen: Turen går på god grusvei. Vi sykler inn til Svarvestolen. Etter at vi har kommet fram, legger vi fra oss det meste av bagasjen og tar sykkelen videre til Glomsrudkollen (597 moh) Her går vi den siste biten opp til tårnet på toppen. Toppen av tårnet ligger over 600moh! og har flott utsikt. På veien passerer vi gammelt gruveanlegg. Etter turen til Glomsruskollen drar vi tilbake til Svarvestolen for middag. Søndag sykler vi tilbake til bommen i Glitreveien på formiddagen. De som ønsker kan forlenge turen gjennom marka til Drammen på eget ansvar. Det er ca. 12 km til Svarvestolen og ca. 6 km videre til Glomsrudkollen, til sammen ca. 36km lørdag og søndag om man ikke forlenger turen.

Det er ikke strøm på hytta og Finnemarka er stort sett deilig fri for mobildekning.

Påmelding: Meld deg på allerede i dag, eller senest torsdag 17. august kl. 2355 til: hj@takstsenteret.no

Spørsmål: Gjerne på epost, eller t: 900 33 423

 

Med speiderhilsen

Gamle Ekorn