Nedre Buskerud Krets

Nyhetsbilde

Ulvepatruljen best i NM

124 patruljer med rundt 700 speidere, deltok på NM i speiding som i år gikk av stabelen på Skogbruksmuseet i Elverum. Det var KFUK-KFUM speiderne i Hedmark og Oppland krets som stod for arrangementet.

Det ble en lang og slitsom helg for speiderne, som konkurrerte i blant annet, pionering, naturkunnskap, orientering og førstehjelp.

Egg i blikkboks

Hemmelig oppgave gikk ut på å tenne et bål og koke et egg i en blikkboks. 11 fyrstikker ble utdelt, og de fleste klarte seg med bare en. Mens praktisk oppgave gikk ut på å lage en rive av tre. Utfordrende oppgaver som krevde både konsentrasjon og kreative evner.

Laks til middag

Matoppgaven hadde i år en ny vri med å få utdelt et case hvor de hadde mistet all mat unntatt krydder, smør og sukker i en elvekryssing. De hadde deretter fisket laks, og på vei til leiren passert en bondegård hvor de fikk grønnsaker, kjøtt og fløte. Dette skulle de lage en god middag av, og de aller fleste klarte dette godt.

Vått men godt

Ellers var det som på andre store speiderarrangementer, en slette med telt tett i tett, en rad med blå doer, og masse speidere overtalt.  Både speiderbutikken, speider-sport og den norske kontingenten til jamboree i Virginia var på plass.
Litt vått om natten og lørdag formiddag, ellers var været stort sett bra.

Resultater fra NM:

11. plass Ulv, Tranby
21. plass Oter, Tranby
44. plass Isbjørn, Stære
101. plass Ørn, Sætre
Du kan lese mer om NM i speiding på de offisielle nettsidene: http://www.nmispeiding.no/